Dorpsstraat 30a Cothen 3945 BL

Vraagprijs:
€ 599.000,- k.k.

Verkocht

Geïnteresseerd in deze woning?
Bel ons, 030-2313731 of:

Maak een afspraak

Deel deze woning

Omschrijving

Aan de Kromme Rijn ligt het pittoreske dorp Cothen, hart van de kersenstreek. De bereikbaarheid zowel per auto als per openbaar vervoer is goed (op 10 minuten van de A-12).
Het dorp ligt tussen Bunnik en Wijk bij Duurstede, waarmee alle stadse voorzieningen nabij zijn, terwijl het knusse dorpse karakter met plaatselijke middenstand is behouden.
Het dorpsgezicht wordt bepaald door de kerktoren van de St. Petrus en Pauluskerk, en de stellingkorenmolen Oog in ’t Zeil. Het oude gedeelte van het dorp met o.a. de Brink en de Dorpsstraat is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Het kasteel Rijnestijn dateert al van voor 1248 en is nog bewoond.

In 1865 werd aan de Dorpsstraat 30A een schooltje gebouwd, met maar één klaslokaal. Dit gebouw is in de loop van de afgelopen decennia vergroot, en heeft het een functie gehad als gemeentehuis, een bankgebouw en momenteel is het een bedrijfsverzamelgebouw.
Het is een prachtig pand (gemeentelijk monument), waar veel bestemmingen mogelijk zijn. Wonen al dan niet met mantelzorg, al dan niet met appartementen, detailhandel op de begane grond, dienstverlening, kantoren, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
Kortom, historie, natuur, bereikbaarheid en ruimte, wat wil een mens nog meer..?

Dit multifunctionele object is nu te koop gekomen voor iemand met verbeeldingskracht en visie.

Indeling:
entree, tochtportaal, gang met pantry. De grote kamer aan de voorzijde, de tussenkamer en de achterkamer zijn nu gescheiden, maar eenvoudig terug te brengen tot één grote ruimte.
Vervolgens is er een gang naar een dubbele sanitaire unit, en een kleine achterkamer. Een dichte keuken en een fantastische ruime kamer (de raadszaal), waar meerdere functies aan gegeven kan worden.
Er is een L-vormige tuin, waar het heerlijk toeven is met zijn ligging op het zuid-westen.

Op de eerste verdieping een ruime voorkamer en twee zeer grote achterkamers, die nu in elkaar overlopen. In de achterste kamer zetelde voorheen de burgervader.

Een tekstuele beschrijving doet het pand geen recht, en zou u gewoon moeten komen kijken.

Plattegronden

Kenmerken

Algemeen
Vraagprijs:
€ 599.000,- k.k.
Status:
Verkocht

Bouw
Soort object:
tussenwoning
Type woning:
herenhuis
Bouwjaar:
1865
Bouwvorm:
bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte:
386 m2
Perceeloppervlakte:
355 m2
Inhoud:
1.720 m3

Indeling
Aantal kamers:
8
Aantal slaapkamers:
6

Voorzieningen
Warm water:
elektrische boiler huur

Buitenruimte
Soort:
voortuin, zijtuin
Ligging:
in woonwijk

Berging/Schuur
Geen eigenschappen

Download de brochure

Geïnteresseerd in deze woning? Maak een afspraak.