Rijnsweerd

Rijnsweerd is gelegen in Utrecht Oost grenzend aan AZU en Uithof. De wijk werd in de jaren ’70 gebouwd en valt uiteen in een noordelijk deel met veel kantoorpanden en een zuidelijk deel, waar vooral woningen staan. Dit zijn veelal huizen in het hogere prijssegment, met name in de buurt met de veelzeggende naam ‘De Goudkust’. Hier staan bungalowwoningen met ieder weer een ander ontwerp. Ook in de acteursbuurt staan grote woningen in woonerven. Dit zijn exclusieve eengezinswoningen, gebouwd met karakteristieke rode bakstenen. Aan de Albert van Dalsumlaan en Eduard Verkadelaan zijn appartementen en maisonnettes gesitueerd.

Een van de bekendste gebouwen in de wijk is de Apenrots, dat eigenlijk woonhuis de Waal heet. De Apenrots kenmerkt zich door een organische architectuur, met vloeiende lijnen. Het geheel ziet eruit als een losjes gebouwd kasteel. Het idee was dat de ronde, vrije vormen een gunstige invloed zouden hebben op het gemoed van de mensen die er verblijven. Tijdens Open Monumentendag wordt dit bijzondere gebouw opengesteld voor het publiek. 

Rijnsweerd kent momenteel 3 erfpachtsystemen. Er wordt naar gestreefd om alle systemen om te zetten naar ofwel eeuwigdurend afgekocht, ofwel eigen grond.

Jouw huis in Rijnsweerd?

Domstad Makelaars helpt je graag om jouw woning zorgeloos en tegen de beste prijs te verkopen. We nemen elke stap van het verkoopproces uit handen. We bepalen de waarde van het huis, zorgen voor professionele foto’s en we brengen het huis onder de aandacht bij potentiële kopers. Daarnaast helpen we natuurlijk bij de onderhandelingen en we zijn pas tevreden als jij dat ook bent. In overleg zijn deeldiensten eveneens bespreekbaar.

Een huis kopen in Rijnsweerd?

Zoek je een huis in deze bijzondere en exclusieve buurt? Domstad Makelaars zal alles in het werk stellen om jouw droomhuis in deze wijk te vinden. Hoe dat in zijn werk gaat? Eerst vertel je ons tijdens een oriënterend gesprek alles over jouw woonwensen. Vervolgens gaan wij voor je op zoek naar het ideale huis. Onze doelgerichte en persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat we altijd een goede match weten te vinden.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bel ons op 030 231 37 31 of mail naar info@domstadmakelaars.nl

Meer informatie? Bel 030-2313731 of mail naar info@domstadmakelaars.nl