Vogelenbuurt en Tuinwijk

De Vogelenbuurt is door het knusse karakter en de centrale ligging een geliefde wijk in Utrecht. De wijk is vernoemd naar alle straten met vogelnamen, zoals de Havikstraat en de Kwartelstraat. Het is een gezellige en kindvriendelijke wijk. Toch zijn gezinnen met kinderen in de minderheid; er zijn relatief veel eenpersoonshuishoudens. De meeste bewoners zijn tussen de 25 en 45 jaar en ongehuwd. In de Vogelenbuurt vind je veel oude herenhuizen, gebouwd in de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. De prijzen zijn er hoog (locatie,locatie, locatie). Als je er eenmaal woont, wil je er niet meer weg.

Tuinwijk is na 1900 ontstaan. De buurt heeft een sterk wisselend karakter. In de wijk is er veelal gebouwd volgens de Amsterdamse School. “Het Badhuis” voorheen het Vijfde Volksbadhuis is nu hotel en restaurant Badhu. Het transformatorhuisje in de Burmanstraat, hoek Melis Stokestraat en de De Gerardus Majella School aan de van der Mondestraat vormen enkele belangwekkende uitingen van de Amsterdamse school. Tuinwijk wordt door doorsneden door de Van der Mondestraat, de Willem van Noorstraat en het ‘Zwarte Water‘. Tuinwijk is een relatief groene buurt. Het Willem van Noortplein heeft een groen hart. 

Beide wijken liggen tegen het centrum van Utrecht aan. Met de fiets ben je in 5 minuten in de binnenstad en Utrecht Centraal Station. Ook met het openbaar vervoer ben je in een mum van tijd op het station. Voor wat groen en natuur ga je naar het Griftpark. In het park vind je onder andere een kinderboerderij en diverse sportvelden. Na de inspanning kun je vervolgens lekker ontspannen bij het restaurant.

Jouw huis in Vogelenbuurt of Tuinwijk?

Domstad Makelaars helpt je graag om jouw woning zorgeloos en tegen de beste prijs te verkopen. We nemen elke stap van het verkoopproces uit handen. We bepalen de waarde van het huis, zorgen voor professionele foto’s en we brengen het huis onder de aandacht bij potentiële kopers. Daarnaast helpen we natuurlijk bij de onderhandelingen en we zijn pas tevreden als jij dat ook bent. In overleg zijn deeldiensten eveneens bespreekbaar.

Een huis kopen in Vogelenbuurt of Tuinwijk?

Wil je wonen in deze fijne, centraal gelegen wijk? Domstad Makelaars zal alles in het werk stellen om jouw droomhuis in deze wijk te vinden. Hoe dat in zijn werk gaat? Eerst vertel je ons tijdens een oriënterend gesprek alles over jouw woonwensen. Vervolgens gaan wij voor je op zoek naar het ideale huis. Onze doelgerichte en persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat we altijd een goede match weten te vinden.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bel ons op 030 231 37 31 of mail naar info@domstadmakelaars.nl

Meer informatie? Bel 030-2313731 of mail naar info@domstadmakelaars.nl